buy essay fast http://listbank.info/

 AARDSE KLANKEN VAN DE DIDGERIDOO

Een didgeridoo is een muziekinstrument of blaasinstrument van de Aboriginals uit AustraliĆ«. Het woord ‘Aboriginal’ komt van het Latijnse ‘ab origine’ hetgeen betekent ‘van het begin af daar’. De eeuwenoude verhalen, welke voorkomen in de cultuur van de Aboriginals, spelen zich af in wat zij noemen ‘The Dreamtime’. Deze Droomtijd is niet een bepaalde tijd uit een grijs en verleden, maar is een realiteit naast die van alle dag. In deze Droomtijd werd de basis gelegd voor de traditiionele levenswijze van de Aboriginals. Heel veel respect gaat uit naar de juiste manier van leven en de juiste manier om met aarde en natuur om te gaan.

Tijdens deze sessie worden de leerlingen volledig ondergedompeld in de cultuur van de Aboriginals en de didgeridoo. Het spelen op een didge lijkt makkelijker dan het is. Het lukt meestal vrij snel om er geluid uit te krijgen maar de kunst is om allerlei variaties in het geluid te krijgen en het nog zuiver te laten klinken. Er wordt aandacht geschonken aan de verschillende posities, de stand van wangen en lipspanning. Na de drone worden verschillende klanknabootsingen aangebracht: kookaburra, dingo, emu, trombonesound,… Tot slot krijgen de jongeren een initiatie in circulaire ademhaling.

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: max. 25

Leeftijd: vanaf 3de graad basisonderwijs + alle graden secundair onderwijs

Voorzieningen: ruim lokaal met stoelen in kringopstelling                  

Lestekst:  via deze link

Code: AK

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief