buy essay fast http://listbank.info/

DE NOTENBOOM

De notenboom wordt aangeplant vanwege de heerlijke vruchten, zogenaamde walnoten, vanwege het door meubelmakers zeer gewaardeerde hout en vanwege de insectenwerende werking als schaduwboom bij veestallen. In de oudheid was de walnotenboom het symbool van vruchtbaarheid. In de middeleeuwen werden notelaren aanplant omdat ze boze krachten zouden afwenden. In de laatste jaren is walnoot door Amerikaanse onderzoekers benoemd tot de meest gezonde noot om te eten.

De Notenboom

De notenboom staat voor het symbool van de wijsheid. De walnoot (Juglans regia) is een plant uit de okkernootfamilie. De plant wordt al eeuwen geplant vanwege de economische waarde van het hout en de eetbare noten.

MYTHOLOGIE

In de Griekse mythologie wordt Carya door de God Dionysos in een notenboom veranderd. De notenboom staat daarom voor het symbool van de wijsheid. Kariatiden zijn vrouwenbeelden van notenhout in de vorm van kolommen van de tempel van Arthemis Karyatis.

Walnoot als brein

De bochten en rimpels op een walnoot doen ze op een stel hersenen lijken. Walnoten bevatten dan ook een hoge dosis Omega 3-vetten, die het brein helpen functioneren. Recent nog toonde een studie aan dat walnoten het eiwit kunnen afbreken dat in verband wordt gebracht met Alzheimer.

PLANT EENS EEN NOTENBOOM OP SCHOOL

De gewone walnoot of okkernoot is een langzaam groeiende boom die tot wel 20 meter hoog en 15 meter breed kan worden. Na vier tot vijf jaar begint de boom noten te produceren. Pluk de noten niet, maar wacht tot ze uit de boom vallen. Als je de noten droogt blijven ze wel drie jaar goed. Plant hem op een zonnige plek in kalkrijke grond. Nog een voordeel van een walnotenboom: hij verspreidt een geur die muggen en vliegen op afstand houdt.

TOEPASSINGEN

Walnootolie, bister, porto of wijn, walnotencake, …. de mogelijkheden om walnoten te gebruiken zijn verreikend. We bieden je tal van inspirerende idee├źn aan om met walnoten aan de slag te gaan.

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  This message is only visible to admins:
  Unable to display Facebook posts

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief