buy essay fast http://listbank.info/

 SPRINGENDE VLO

Een springende vlo is voor zowel mens als dier iets verachtelijks. Maar op Hawaii brengt de uitdrukking “springende vlo” een heel andere gedachte over, één die zeer nauw verband houdt met de aangeboren liefde voor muziek die de Hawaiiaan bezit. Misschien hebt u wel eens van de ukulele gehoord. Wel, dat is nu Hawaii’s muzikale “springende vlo”!

Portugese zeelieden en kooplieden brachten deze kleine gitaar voor het eerst op Hawaii. In 1879 werd hij door een Portugese immigrant geïntroduceerd en voor het eerst in het openbaar bespeeld. De vreemde naam ‘springende vlo’ is afkomstig van het fantastische spel van deze man. Hij hoefde een liedje maar te hebben gehoord, of hij kon het spelen, en die dansende, vliegensvlugge vingers tokkeldende melodie en sloegen de akkoorden.

Tijdens deze initiatieles word je ondergedompeld in de magische wereld van de ukulele en maak je kennis met verschillende speelstijlen en technieken. Je leert akkoorden en proeft van melodieën. Binnen het uur spelen we samen een leuk bekend nummer, ook als je nog nooit eerder een ukulele hebt vastgehouden. We leren je stap voor stap de basis. . Verder krijg je uitleg over de geschiedenis, de onderdelen en stemming. Ook leer je de rechterhand, techniek, slagritmes, basisakkoorden. 

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: 25

Leeftijd: vanaf eerste graad secundair onderwijs

Voorzieningen: ruim lokaal
                         stoelen in kringopstelling
                         bord

Lestekst:klik hier

Code: SV

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief