buy essay fast http://listbank.info/

DE SPRINGENDE VLO

Lijkt het je leuk om eens te ontdekken dat Ukulele spelen helemaal niet moeilijk is? Heb je zin in een uurtje muziek en fun? Wil je binnen een uur al bekende liedjes kunnen spelen?

Je krijgt uitleg over de geschiedenis en leert over de onderdelen en stemming. Ook leer je de techniek, slagritmes, basisakkoorden,…. We leren op speelse wijze zonder al te veel theoretische achtergrond de basisritmes en akkoorden van het ukulelespel. Al heel snel spelen we onze eerste liedjes. De nadruk ligt op “instant-fun”!

 

Verloop van de sessie:

Inleiding: doelstellingen van de sessie worden uitgelegd.

Voorstelling van de mogelijkheden van de ukulele adhv een kort toonmoment

Experimenteermoment/verkenningsfase: leerlingen gaan aan de slag met het instrument
                                                                       de akkoorden Am-F-C worden aangebracht

Gerichte opdracht  in deze opdracht  worden 2 bekende popsongs begeleid en gezond.

 

 

De doelgroep van de De Notenboom zijn in de eerste plaats leraren MO. De Notenboom biedt initiatiesessies aan tijdens de lessen muzikale opvoeding door professionele docenten. Deze docenten komen gedurende één week in het muzieklokaal. De initiatiesessies gaan door binnen de reguliere lessenroosters. Het feit dat alles op locatie gebeurt, binnen de bestaande organisatiestructuur van een school en beperkte logistieke vraagt, zorgt ervoor dat alles vlot kan worden georganiseerd. Er wordt aan de leerlingen een financiële bijdrage gevraagd van € 4,20 (met een minimum van 20 leerlingen per klasgroep).