buy essay fast http://listbank.info/

Maak je eigen song

KIES JE INSTRUMENT

Je hebt het standaardscherm voor je, met de Song Editor, Beat + Bassline Editor.

Klik eerst op het pictogram Presets op de zijbalk om de lijst met vooraf ingestelde geluiden te openen.

 

Dubbelklik op de TripleOscillator of klik links op het plusteken om deze map te openen en u krijgt een breed scala aan instrumenten te zien. Je kan  de muisknop ingedrukt houden op elke preset om een voorbeeld van het geluid te horen.

Laten we voorlopig de “Xylophon” -voorinstelling slepen naar de ruimte in het midden van de Song Editor. Als u hem laat ‘vallen’, wordt een nieuwe track met die preset als het instrument gemaakt.

MAAK EEN MELODIE

Maak een melodie

Dubbelklik met de linkermuisknop in de eerste maat van de Xylophon-track en er verschijnt de Pianoroll-Editor

De eerste noot
Klik nu in het zwarte vierkant rechts van de ‘A4’ -noot (dit zijn drie regels of halve tonen lager dan de notitie met de markering C5). 

Hierna zullen de nieuwe noten die we ingeven even lang zijn, omdat de Piano Roll Editor standaard is ingesteld op de lengte van de laatste noot. Dit kan-indien nodig- worden aangepast.

 

De noot  is echter te lang: we hebben een noot nodig van een halve tel lang. Om dit te wijzigen, verplaatsen we de muisaanwijzer naar de rechterrand van de ingegeven noot, totdat de cursor verandert in een linker- en rechterpijl. Daarna houden we de muisknop ingedrukt en slepen het einde van het blokje twee ‘vakjes’ naar links (elk vakje is een zestiende van een noot).

Om een noot te plaatsen, moet je op de lijn richten aan het begin van de maat.  LMMS herkent een klein deel van het gebied links van de beatlijn als dichter bij die beat dan de vorige. Als u een fout maakt bij het plaatsen van een noot, kunt u deze verplaatsen naar de juiste positie door op het midden van de notitie te klikken (waar de cursor verandert in een kruis) en de notitie naar de nieuwe positie te slepen.
LMMS speelt de notitie die u als assistent sleept om plaatsing te corrigeren. U kunt noten zowel horizontaal (in de tijd) als verticaal (in toonhoogte) verplaatsen.

 

De rechtermuisknop gebruik je om een noot te verwijderen.

Knippen en plakken
We willen nu die zeven noten herhalen aan het begin van de maat. 

Selecteer eerst de noten die u wilt kopiëren. Houd Ctrl ingedrukt en maak een selectierechthoek rondom de noten. 
Je maakt gebruik van Ctrl C en Ctrl V. 

 We kunnen nu op de afspeelknop in het venster Piano Roll Editor drukken om deze  melodie te horen. Wanneer het aan het einde van de laatste maat zijn, wordt de melodie automatisch herhaald 

OOPS

We realiseren ons dat de melodie feitelijk op de verkeerde tel begint. De tweede A4-noot zou eigenlijk het begin van de maat moeten zijn.  We moeten alle noten naar voren verplaatsen. Druk op Ctrl + A o. Vervolgens kunt u klikken en slepen om ze allemaal te verplaatsen om de eerste noot op de juiste beat te laten starten (zie onderstaande afbeelding).

Nu moeten we een andere en veel vervelendere Oops vermijden: alles verliezen wat je hebt gemaakt! Nu heb je iets gemaakt dat echt geweldig klinkt, het is hoog tijd voor het opslaan van je project!
De eerste keer dat u opslaat, vraagt ​​LMMS u om een ​​projectnaam. Dat is helemaal aan jou, maar LMMS laat je ook bepalen of je project moet worden gecomprimeerd (* .mmpz), of bewaard als ongecomprimeerde XML (* .mmp) Maak je keuze en sla je project nu op!

 

 
 
De eerste ‘vier’ maten

Als je zeker bent, kun je nu doorgaan met het toevoegen van de noten van de melodie om de eerste vier maten te maken (tot waar de hoofdmelodie zich herhaalt).
Bekijk volgende afbeelding om te zien hoe je pianorol er aan het eind van zou moeten uitzien.

 

VORM

 
 
Meer structuur
We kunnen nu de Piano Roll Editor sluiten en teruggaan naar de Song Editor. 
We willen nu dat motief kopiëren om de volgende vier  maten te maken. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door simpelweg de Ctrl-toets ingedrukt te houden en vervolgens het eerste motief te slepen. Hiermee sleept u een kopie van het motief naar een nieuwe locatie.
 

Sleep de tweede kopie naar maat 5. 

U kunt dit nu afspelen met de knop Afspelen in de Song Editor. U hoort een korte pauze omdat het de eerste drie beats rusten telt, waarna de melodie begint.

 


Variatie 2
We kunnen nu doorgaan met het maken van nog een pianorolmotief en de volgende vier maten invullen.

 

Je Song-editor zou er nu als volgt uit moeten zien:

RITME

We klikken op volgend item in de linker sidebar. 

 

In de lijst met mappen die verschijnt, is een van hen ‘drums’ genoemd. Als u dubbelklikt op de map, wordt een lijst met percussie-instrumenten weergegeven. Klik erop om de verschillende geluiden van de instrumenten te horen.

Als je naar de open vensters kijkt, zou je “Beat + Bassline Editor” moeten terugvinden. Lokaliseer dat vakje voordat je verder gaat. Als je het bij toeval hebt gesloten, bevindt het zich op de linker bovenste werkbalk.

Ga terug naar de samples die je zojuist hoorde selecteer een kick-drum. Dubbelklik op het voorbeeld en het zou moeten verschijnen in de Beat + Bassline-editor. Voeg ook een Gesloten Hihat en een Snare toe..

U kunt drumpatronen maken door op de grijze vierkanten te klikken.

 

Je kunt je drumpatroon spelen door op de play-knop te drukken.

[1Four on the Floor – Standarddrumpatroon voor  Disco, House and Techno songs.

2Amen Break –  drumpatroon gebruikt in  DnB en Jungle.

3] Breakbeat

4) Prodigy – Smack my B**** up – Breakbeat intro

4) Prodigy – Smack my B**** up – Beat

Wil je deze projecten horen?  Download .