buy essay fast http://listbank.info/

 MUZIEK COMPONEREN MET JE PC

Zelf muziek produceren met je computer? Dan heb je DAW-software nodig (Digital Audio Workstation). Hiermee kun je bijvoorbeeld muziek in de vorm van MIDI-data opnemen of handmatig invoeren, en aanpassen. Ook kun je er bijna altijd geluid mee opnemen, zoals een zangpartij. De meeste moderne producers gebruiken DAW-software. Met het freeware-programma LMMS kan je alleszins aan de slag in diverse muziekstijlen: van eenvoudige singer-songwriter-liedjes tot filmmuziek, van trance tot een strijkkwartet.  

We gaan aan de slag met materiaal dat op school voorhanden is. Met opensourceprogramma’s zorgen we dat elke leerling een eigen ministudio ter beschikking heeft en de nodige tools meekrijgt om zelf aan de slag te gaan. De aangeboden software biedt alles wat jongeren zich kunnen wensen: klankgeneratoren, plugin-instrumenten, bass-, beat- en songeditors, samples, geluidseffecten en een mengtafel om alles samen te voegen. 

Het programma LMMS wordt gebruikt om melodie├źn, beats en synthetische geluiden aan te maken., geluiden te mixen en arrangementen met samples te maken. 

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: max. 25

Leeftijd: vanaf 3de graad basisonderwijs + alle graden secundair onderwijs

Voorzieningen: ICT-lokaal. Elke PC voorzien van het programma LMMS                        
                        Hoofdtelefoons                        

Lestekst:  

Code: WA

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief