buy essay fast http://listbank.info/

NOT STRICTLY VANDERWEYDEN (2009)

De tentoonstelling ‘Rogier van der Weyden 1400-1464, de passie van de meester’ maakt deel uit van de feestelijke opening van M, het nieuwe museum van de stad Leuven.

Naar aanleiding van deze prestigieuze tentoonstelling hebben kunstenaar Stefaan Vermeulen, DJ Dan Droff, Jos Maes, het Leuvense koperkwintet en lichtman Philippe Poppe een uniek project uitgewerkt. ‘Not Strictly van der Weyden’ is een multimediaal concept waarbij bekende en minder bekende kunstwerken van Rogier van der Weyden op een originele manier geconfronteerd worden met moderne kunst, licht en live-muziek van 5 koperblazers én DJ. ‘Not Strictly van der Weyden’ is geen historische voorstelling van de artiest. In de voorstelling worden de idealen van schoonheid en weergave van emoties via diverse invalshoeken naar de 21ste eeuw getransporteerd: knallende kleuren worden afgewisseld met ingetogen muziek uit een rijk verleden, koele tinten worden ondersteund door Hip-Hop, Techno & R&Bmuziek uit de 21ste eeuw.
Leerlingen uit de 3de graad secundair onderwijs uit 8 scholen worden actief betrokken dmv workshops DJ en beeldbewerking, kunst- en poëziewedstrijd.