buy essay fast http://listbank.info/

PUBLICATIES

‘HET LAND VAN KWIEN’ (luisterverhaal)

Een wonderbaarlijke wereld waar lieveheersbeestjes luidkeels roddelblaadjes verkopen en nijdige spinnen de orde handhaven.

Een verbijsterende plek waar een rups vlijtig de vloer veegt en een tor schoenen herstelt. Een grappige gemeenschap waar coloradokevers ten dans spelen en de duizendpoot de pasjes maar niet onder de knie krijgt.

Kwien, de potsierlijke bijenkoningin, regeert er met strenge hand. Alles gaat zijn gangetje tot op een dag een stel sprinkhanen aan de paleispoort verschijnt. Ze willen graag wonen en werken in het land van Kwien. Als dat maar goed afloopt…

Met hulp van de CD kan je de fabel beluisteren terwijl je de liedjesteksten en bijhorende tekeningen terugvindt in het boek.

Bij de foto’s staan leuke wetenswaardigheden. Natuurlijk zijn insecten van groot belang voor het milieu: zij helpen bloemen bestuiven of zorgen voor honing. Toch worden veel insecten nog altijd gezien als ongedierte dat we hardnekkig bestrijden.

Veel lees- en luisterplezier!

 
 
 

‘DE OUDE GEKKE EIK’ (luisterverhaal)

Boswachters hebben het niet altijd gemakkelijk. Vooral niet wanneer er bijvoorbeeld een dier ziek is of een struik begint te treuren. Dat kan, want dieren en planten hebben gevoelens. Gelukkig zijn ze meestal heel opgewekt, zodat de boswachters fluiten en zingend hun ronde door het bos kunnen afwerken.

Bovendien kunnen onze dierenvrienden rekenen op de steun van de oudste inwoner van het bos. Midden in het woud staat een grote boom, een oude eik. Hij staat er al heel lang. Zo lang dat hij als enige alle andere bewoners van het bos kent. En dat niet alleen, de boom weet ook heel goed wat er moet gebeuren wanneer er iets fout gaat met de planten of dieren. De oude eik weet altijd raad.

Het verhaal van ‘De oude gekke eik’ zet je misschien aan tot denken. Vaak zijn de situaties grappig, maar af en toe ook pijnlijk of zorgwekkend. Misschien herken je situaties uit je eigen leefwereld.

Veel lees- en luisterplezier!