buy essay fast http://listbank.info/

SING AND PLAY

Zingen is fantastisch. Wat nog meer voldoening geeft is jezelf er bij te begeleiden. Voor wie dit een zware opdracht lijkt, brengt een lichtgewicht snaarinstrument uit Hawaï soelaas.

Letterlijk vertaald betekent UKULELE ‘springende vlo’. Toch hoef je geen vlooientemmer te zijn om dit instrument snel te laten klinken zoals jij dat wil, want in tegenstelling tot grote broer gitaar telt de ukelele slechts vier snaren. Voor heel wat akkoorden hoef je slechts 1 snaar in te drukken.

Tijdens een initiatiesessie ukelele kan je binnen een uurtje jezelf begeleiden en een volledig lied spelen en zingen. Voor je het beseft ben je gebeten door deze ‘springende vlo’. En dan is er slechts een remedie: spelen! Al vrees ik dat de vlo zal blijven bijten.

Een instrument leren spelen is al moeilijk genoeg, maar hoe zit het met proberen te zingen op hetzelfde moment? Het is echt niet zo moeilijk als het klinkt! In deze initiatieles krijg je een aantal hulpmiddelen om ukulele te spelen terwijl je zingt. Het maakt niet uit over welk instrument het gaat: (gitaar, piano, orgel, drum, banjo,,...), veel jongeren zijn geïnteresseerd om te zingen en tegelijkertijd een instrument te spelen.

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: 25

Leeftijd: vanaf eerste graad secundair onderwijs

Voorzieningen: ruim lokaal
                         stoelen in kringopstelling
                         bord

Lestekst:klik hier

Code: SV

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief