buy essay fast http://listbank.info/

STEM-academie 

Wat is het STEM-academie netwerk?

Het STEM-academie netwerk is een koepelorganisatie die alle STEM-academies in Vlaanderen samenbrengt. “STEM-academies” zijn organisaties die activiteiten inrichten:

 • rond STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics),
 • buiten de schooluren,
 • voor kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar.

Totnogtoe werden reeds meer dan 100 organisaties officieel erkend als STEM-academie. Het gaat om hogescholen en universiteiten, vzw’s, scholen, volkssterrenwachten, … Sommigen organiseren slechts 1 workshop per jaar, anderen hebben een breed aanbod van kampen, workshops, en lessenreeksen. Ook de inhoud varieert: van programmeren over life sciences tot natuurstudies, en nog veel, veel meer.

Het mag duidelijk zijn: de STEM-academies zijn niet voor één gat te vangen!

 

Wat doet het netwerk?

 • Het netwerk is er voor organisaties die activiteiten rond STEM organiseren voor jongeren in de vrije tijd. Via netwerkevenementen verspreiden en versterken we de bestaande expertise rond STEM in Vlaanderen. Bovendien bieden we financiële ondersteuning. Lees meer.
 • Het netwerk is er voor (ouders van) kinderen en jongeren met én zonder interesse in wetenschap en techniek. Door alle STEM-academie activiteiten in Vlaanderen te bundelen op één centrale portaalsite vinden deelnemers en hun ouders alle activiteiten in hun buurt in een handomdraai terug. Doorzoek alle activiteiten.
 • Het netwerk is er voor bedrijven en individuen die de uitbouw van een vrijetijdsaanbod rond STEM in Vlaanderen willen ondersteunen. Een lokaal of materiaal ter beschikking stellen, workshops begeleiden, financiële ondersteuning, … het STEM-academie netwerk brengt mogelijk partners met elkaar in contact, staat in voor de verdeling van financiële middelen, …

 

Waarom steunen?

Vlaanderen kampt met een tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. De STEM-academies maken kinderen op een laagdrempelige en interactieve manier enthousiast voor techniek en wetenschap. Jouw steun is dus een investering in de technici, informatici, ingenieurs, en wetenschappers van de toekomst.

 

Hoe steunen?

Het STEM-academie netwerk steunen kan op verschillende manieren, afhankelijk van de mogelijkheden van jezelf en/of je bedrijf/school/organisatie/… Van het openstellen van je bedrijf voor bedrijfsbezoeken door leden van het netwerk, tot het ter beschikking stellen van een lokaal aan een STEM-academie in de buurt: wij bekijken samen met jullie de mogelijkheden en werken een samenwerking op maat uit.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • een financiële bijdrage
 • als vrijwilliger workshops begeleiden of, voor bedrijven, het ter beschikking stellen van medewerkers als vrijwillige begeleiders
 • het aanbieden van een bedrijfsbezoek
 • het schenken/ter beschikking stellen van materiaal en/of gereedschap
 • het ter beschikking stellen van een uitgewerkte workshop
 • het ter beschikking stellen van een lokaal

Wat is het voordeel voor jouw organisatie?

 • Investeren in het STEM-academie netwerk is investeren in de technisch en wetenschappelijk geschoolde werknemers van morgen. 
 • Je krijgt visibiliteit als partner op de website van het STEM-academie netwerk en/of van de STEM-academies die je steunt.
 • Kies je ervoor een lokale STEM-academie te steunen? Dan help je tientallen kinderen uit je eigen buurt hun passie voor techniek en wetenschap te ontdekken en stimuleren. Wie weet gaan ze later wel aan de slag in jouw bedrijf!

Wat doen wij voor jou?

Kies je ervoor het volledige netwerk te steunen, dan staan wij in voor de verdeling naar het netwerk toe. Verkies je een lokale STEM-academie te steunen, dan brengen wij je niet alleen in contact met de lokale partner(s), we voorzien ook in een voorbeeldcontract.