buy essay fast http://listbank.info/

UPCYCLE INSTRUMENTEN SESSIE 2

Sinds de tweede helft van de 20ste eeuw leven we in een wegwerpmaatschappij waar GSM’s hoogstens een jaar of twee meegaan en salontafels al na een paar maanden vervaarlijk beginnen te kwikkelen. Objecten worden vervangen in plaats van hersteld. Met dit project wensen we de jongeren bewuster te leren omspringen met materialen. En de focus te leggen op duurzaamheid en authenticiteit. 

Het mag duidelijk zijn: het gangbare patroon van kapitaalgroei en ongeremd gebruik van fossiele brandstoffen is niet langer houdbaar. De groei moet niet méér maar anders. Als we vasthouden aan het huidige systeem, steven we af op een welzijns- en welvaartsverlies. 
Als tegenreactie op de anonieme massaproductie is er aandacht voor producten met een ziel. Producten met persoonlijkheid. Authentieke en handgemaakte producten met een verhaal.

Deze workshop zorgt voor een krachtige groepsdynamie; zit vol interactie en maakt van uw les een feest. Deze sessie belooft een opzwepende en onvergetelijke activiteit te worden voor uw leerlingen. De leerlingen krijgen 8 verschillende instrumenten te bespelen, variërend van grote trommels tot kleine percussie-instrumenten  en blaasinstrumenten: taurom, regarom, smartshaker, dubbeltrom, alufoon, kotilo,… . Uitgangspunt is een compositie te creëren met  een vraag- en antwoordspel om eenvoudige breaks te leren. De verschillende ritmes worden gestapeld en gesmeed tot een swingende geheel. 

 

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: 25

Leeftijd: vanaf 2de graad secundair onderwijs

Voorzieningen: ruim lokaal

Code:UP2

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief