buy essay fast http://listbank.info/

 WERELDPERCUSSIE

Mensen wonen wereldwijd in totaal verschillende leefomstandigheden. Dicht op elkaar in de stad, op het platteland of in een krottenwijk. Ook talen zijn overal verschillend, maar muziek vindt je overal! Met iedereen kun je muziek maken, zonder dat taal een obstakel vormt.  

 Instrumenten, waarbij het geluid wordt voortgebracht door rechtstreeks op de grond of op een ander hard oppervlak te stampen of te slaan met de voeten of de handen.

Het bekloppen van het lichaam met de handen en de aarde met de voeten is de oudste vorm van directe percussie. Met de handen en de vingers kan men verschillende vormen van geroffel voortbrengen.

Met de workshop wereldpercussie komen muziekinstrumenten en ritmes uit diverse culturen aanbod in relatie tot de hedendaagse muziekcultuur, waarbij discussie, demonstratie en participatie worden gecombineerd. Het gebruik van djembé en doundoun, cajon en claves, conga’s en bongo’s, surdo en caïxa, upcycle instrumenten, bodypercussion, is zowel educatief als motiverend en leuk.

U hoeft geen percussie-ervaring te hebben om met deze workshop aan de slag te gaan. Deze workshop is een opwindende manier voor de leraar en student om muziek te gebruiken op een leuke, educatieve manier en het eigen innerlijke ritme te ontwikkelen.

 

CONCREET

Duur: 45′

Aantal deelnemers: max. 25

Leeftijd: vanaf 3de graad basisonderwijs + alle graden secundair onderwijs

Voorzieningen: ruim klaslokaal met stoelen in kringopstelling         

Lestekst:  

Code: WP

 • VOLG ONZE ACTIVITEITEN

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  This message is only visible to admins:
  Problem displaying Facebook posts.

  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Subcode: 460
  Click here to Troubleshoot.
 • Visie
 • Docenten
 • Contact
 • In de pers
 • Publicaties
 • Archief